Al op jonge leeftijd staat muziek centraal in het leven van Jacqueline Snel. Haar vader, een verdienstelijk amateur pianist, is haar grote stimulator. Na twee jaar AMV-lessen aan de Schiedamse muziekschool, kiest Jacqueline op 9-jarige leeftijd voor de Spaanse gitaar. Gitaarspelen wordt al snel haar passie.


Studie klassiek gitaar

Na de middelbare school wordt Jacqueline aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze de studie klassiek gitaar volgt. Ze studeert bij Ruud Verhelst, Jan Goudswaard en de Uruguayaan Antonio Pereira Arias. Ook volgt ze masterclasses bij David Starobin, John Taylor en Nigel North. Bij de Japanse luitist Toyohiko Satoh verdiept Jacqueline zich in de oude muziek op barokgitaar. In 1988 studeert ze af.


Zang

Tijdens haar studie in Den Haag volgt Jacqueline ook enkele jaren zanglessen. Tegenwoordig begeleidt ze zichzelf op een door haar echtgenoot gebouwde staalsnarige gitaar. Veel van haar begeleidingen zijn geschreven door de Noordwijkse componist Hans Plug.


Eigen lespraktijk

Tijdens haar studie komt Jacqueline in contact met gitaarbouwer Bert Kwakkel uit Dieren. In 1987 trouwt ze met hem. In Dieren start ze met haar gitaarlespraktijk en bouwt deze uit. Zes jaar later verhuizen Jacqueline en Bert met hun twee zonen naar Gaanderen. Daar krijgt Jacqueline's gitaarlespraktijk de naam 'Snel op Gitaar'.


Ten Brinke & Snel

Vanaf 2010 werkt Jacqueline samen met sopraan Irma ten Brinke uit Westendorp. De combinatie van sopraan en gitariste blijkt een succesformule. Zij geven regelmatig samen concerten. In 2011 componeert Hans Plug de gitaarsolo 'Stilleven' voor Jacqueline. Begin 2013 verschijnt de eerste cd van het duo Ten Brinke & Snel. De cd, met uitsluitend composities van Hans Plug, heet 'Stilleven'.


Live muziek

Behalve lesgeven en optreden met sopraan Irma ten Brinke ligt Jacqueline's hart bij het verzorgen van live muziek bij huwelijksplechtigheden, uitvaartdiensten en herdenkingsbijeenkomsten. Ze stelde hiervoor een uitgebreid en toepasselijk repertoire samen. Zie: LUISTERMUZIEK
Ook verzorgt Jacqueline live achtergrondmuziek bij speciale gelegenheden als diners, recepties, bedrijfsopeningen, exposities en informatieavonden. Zie: SFEERMUZIEK

Bezoekt u deze website, dan gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Laat dit bericht niet meer zien Cookies weigeren